De Bakker maakt sprong door titel in Santiago

Thiemo de Bakker heeft dankzij zijn zege op het challengertoernooi van Santiago een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. De Westlander steeg van de 151e naar de 134e plaats. Igor Sijsling leverde iets in en staat nu 56e. Robin Haase blijft op plek vijftig de beste Nederlander.

Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel behoren ook nog tot de beste tweehonderd tennissers van de wereld, al leverden ze respectievelijk zeven en zes plaatsen in. Huta Galung staat nu 142e, Schoorel is de nummer 191.

In de top van de ATP-ranking veranderde niets. Rafael Nadal is de leider, voor de Serviër Novak Djokovic en de Zwitsers Stanislas Wawrinka en Roger Federer. Wawrinka versloeg zijn illustere landgenoot zondag in de finale van het masterstoernooi van Monte Carlo. David Ferrer verdrong Tomas Berdych van de vijfde stek.

Bij de vrouwen gaf Kiki Bertens opnieuw iets terrein prijs. De Wateringse zakte een plaats naar de 131e positie. Arantxa Rus (156), Richel Hogenkamp (195) en Indy de Vroome (196) zijn de andere Nederlandse tennissters in de top tweehonderd. Daar valt Michaëlla Krajicek op plaats 204 net buiten.

Serena Williams heeft de eerste plaats op de ranglijst van de WTA nog altijd stevig in handen. Na Li, Agnieszka Radwanska, Viktoria Azarenka en Simona Halep zijn de nummers twee, drie, vier en vijf.