Schöne: "Lag niet aan het vuurwerk"

PEC Zwolle won in een zinderende bekerfinale de KNVB Beker. Aan het begin van de wedstrijd werd de wedstrijd bruut verstoord door vuurwerk dat op het veld werd gegooid vanuit het Ajax-vak. Volgens Lasse Schöne mocht dit echter geen reden zijn voor een kansloze nederlaag tegen de Zwollenaren

Hoe Ajax het precies kon overkomen wist de speler echter niet. "We beginnen heel erg goed", zegt de Deense middenvelder na de wedstrijd. "We komen op voorsprong, maar na de onderbreking stonden we ineens met 3-1 achter. Achteraf kan je misschien zeggen dat de onderbreking invloed heeft gehad, maar ik vind niet dat we ons daar achter moeten verschuilen."

"Ik denk niet dat het vuurwerk voor vier tegengoals in twintig minuten heeft gezorgd. Ik vond het zelf ook niet echt bedreigend, want ik stond er nog ver vanaf. Misschien was het voor Kenneth wel anders, maar ik ken hem en denk niet dat hij daarna met angst in het doel stond. Aan de tegendoelpunten kon hij gewoon heel weinig doen. Maar het is natuurlijk geen slimme actie van die supporters.", vervolgde Schöne.