Groningen wil vervanger Zivkovic strikken

FC Groningen moet groeibriljant Richairo Zivkovic in de zomer afstaan aan Ajax. Als het aan Erwin van de Looi ligt halen de Groningers een vervanger binnen. De kans om een waardige vervanger binnen te halen zal echter afhangen van de financiële mogelijkheden van de club. Van de Looi weet dat het niet eenvoudig zal zijn om het vertrek van Zivkovic op te vangen.

De hoofdtrainer van De Trots van het Noorden heeft een vinger in de pap wat betreft het transferbeleid van zijn club. "Ik heb wel een belangrijke stem in het eventueel aantrekken van spelers, maar ik heb niet de enige stem", zegt hij in gesprek met RTV Noord.

"Het is echt een lastige puzzel om een kwalitatief evenwichtige selectie samen te stellen. Om ieder stukje van die puzzel uitzonderlijk te bespreken en om dat los te zien van al die andere stukjes."

Met nog twee speelronden te gaan bezet Groningen de achtste plaats op de ranglijst. Nummer zeven AZ verdedigt een voorsprong van één punt ten opzichte van de noorderlingen. Bekerwinnaar PEC Zwolle volgt Groningen op zes punten.