Sherwood vreest vertrek sterkhouder Eriksen

Christian Eriksen is in de loop van het seizoen uitgegroeid tot een belangrijke kracht bij Tottenham Hotspur, dat de Deense spelmaker vreest kwijt te raken. Trainer Tim Sherwood denkt dat Eriksen met zijn uitstekende spel de aandacht heeft weten te trekken van clubs verspreid over Europa. Hij roept de clubleiding op om een vertrek van de voormalige Ajacied te voorkomen.

Afgelopen weekend was Eriksen opnieuw goud waard voor Spurs. Tijdens de 3-1 overwinning op Fulham nam de aanvallende middenvelder twee doelpunten voor zijn rekening. Twee keer mikte hij een vrije trap in het doel.

"Je bent altijd bang dat iemand zich meldt voor een van je beste spelers, en Eriksen behoort zeker tot die categorie", zei Sherwood na afloop ten overstaan van de verzamelde media.

Eriksen speelde zich al op jonge leeftijd in de kijker bij diverse clubs uit Engeland. In dienst van de Deense nationale ploeg oogstte hij veel lof met een sterk optreden in en tegen Engeland. Ook Sherwood had het talent van de toenmalige Ajacied al snel in de gaten.

"Ik zag hem aan het werk voor Denemarken in 2011 en heb Daniel Levy (de voorzitter van Tottenham, red.) toen meteen gebeld om te zeggen dat hij deze jongen moest halen", herinnert Sherwood zich.

"Volgens mij was hij toen nog niet beschikbaar. Ik meen dat hij zijn opleiding bij Ajax wilde voortzetten en zo geschiedde. En misschien wilde Daniel geen actie ondernemen, want dat doet hij niet bij iedere speler die ik hem adviseer. Dat zouden er teveel zijn."

Sherwood roemde daarnaast de arbeidsethos van Eriksen. "Hij doet er iedere dag alles aan om beter te worden. Christian ziet de druk niet, hij voelt de druk niet. Alles gaat bij hem gewoon vanzelf omdat hij iedere dag zo hard werkt op de training."