[EHCCC] Amsterdam wint ten koste van Den Bosch

Hockeyclub Amsterdam heeft maandagmiddag de finale van de EuroHockey Club Champions Cup gewonnen. In de finale waren de hoofdstedelingen na shoot-outs te sterk voor de ploeg uit Den Bosch. Met de overwinning doorbreekt Amsterdam de hegemonie van Den Bosch, dat in totaal in veertien seizoenen dertien keer wist te winnen.

Dat het duel spannender zou worden dan de halve finales, stond voorafgaand aan de finale buiten kijf. Beide ploegen waren op een overwinning gebrand, maar het was Den Bosch dat de brilstand van het scorebord haalde. Al in de derde minuut sleepte Maartje Paumen de eerste strafcorner binnen: 0-1. De Bossche ploeg had meteen het betere van het spel en creëerde verschillende kansen, maar dit duurde niet lang. Amsterdam kwam beter in de wedstrijd en dook regelmatig levensgevaarlijk op voor het Brabantse doel.

Zo kregen de Amsterdamsen in het tweede kwart binnen korte tijd drie corners en namen ze tot drie keer toe de goal van Lizzy Koeton onder vuur. De afzwaaiende keeper redde echter uitstekend. Aan de andere kant stond ook sluitpost Anne Veenendaal haar mannetje. De jeugdinternational voorkwam een treffer van de eveneens afzwaaiende Sabine Mol en een corner van Paumen.

Ook na rust moest Veenendaal meteen handelend optreden toen Lidewij Welten gevaarlijk opdook voor het doel. Even later wist de international de goalie toch te verschalken. Welten promoveerde een voorzet van Vorstenbosch: 0-2. Lang konden de Bossche vrouwen niet van deze treffer genieten. De vierde Amsterdamse corner werd benut door Eva de Goede, waarmee de spanning terug was in het duel.

Na de treffer leek Amsterdam wat in te dutten en had Den Bosch de beste kansen, via onder meer Lieke Hulsen. Toch was het Amsterdam dat tien minuten voor tijd wist te scoren via Kelly Jonker: 2-2. Het duel kende hierdoor een razendspannend einde, waarin beide teams vochten voor elke bal, maar niet wisten te scoren. Uiteindelijk moesten shoot-outs de beslissing brengen. Amsterdam hield hierin het hoofd het koelst en sleepte de titel binnen