McLaren-coureur Magnussen afgeleid door vader Jan

McLaren-coureur Kevin Magnussen is niet onverdeeld positief over het door zijn vader Jan bezoeken van Formule 1-races. De jonge Deen debuteert dit seizoen voor hetzelfde team als waar zijn vader zijn debuut beleefde. Tijdens het racen familie om zich heen vindt Kevin maar niks.

De jonge Magnussen debuteerde in Australië met een knappe tweede plaats. Vader Jan kon er niet bij zijn, maar twee weken later in Maleisië was hij er wel. "Om 9.500 kilometer verderop te zitten en kijken naar de televisie was niet leuk tijdens zijn debuut. Ik wil dat niet te vaak meemaken op die manier. Nu Kevin in de Formule 1 racet heb ik veel nagedacht over mijn eigen carrière. Ik heb geen idee hoe lang ik zelf nog zal racen. Ik zal moeten beslissen of ik mijzelf wil focussen op mijn eigen racen of Kevin wil bijstaan in de Formule 1."

Als het aan Kevin ligt reist hij het liefst alleen naar races en hoeft zijn vader Jan niet te stoppen met racen om hem bij te kunnen staan. "Nee, niet echt om eerlijk te zijn. Ik ben blij en tevreden als ik alleen ben. Als er familie mee is of rondom mij heen hangt voelt dat als een afleidende factor. Ik haal plezier uit het praten over het racen met mijn vader en ervaringen te delen, maar het helpt niet tijdens de raceweekenden."