Joakim Noah beste verdediger in de NBA

Basketballer Joakim Noah is de beste verdediger van dit seizoen. De Franse center van Chicago Bulls kreeg 555 van de mogelijke 1125 punten van een panel van sportjournalisten. Van de 125 eerste plaatsen, kreeg Noah er honderd. Roy Hibbert van Indiana Pacers werd met 166 punten tweede, voor DeAndre Jordan van Los Angeles Clippers. beiden werden acht keer als eerste op de lijstjes ingevuld.

Noah, de zoon van oud-tennisser Yannick Noah, is de eerste Bulls-speler die de prijs wint sinds Michael Jordan in 1988. De Fransman hielp de ploeg uit Chicago naar 48 zeges in het reguliere seizoen. De Bulls, die het zonder de geblesseerde Derrick Rose en de verkochte Luol Deng moeten doen, bereikten de play-offs waarin ze het in de eerste ronde opnemen tegen Washington Wizards.

Tijdens het reguliere seizoen kwam de 29-jarige Noah gemiddeld tot 12,6 punten, 11,3 rebounds en 5,4 assists. Dat zijn de beste cijfers uit zijn loopbaan. Bovendien maakte hij gemiddeld anderhalf block en 1,2 steals per wedstrijd.