Mokotjo: "Ik voetbal als een Spanjaard"

Kamohelo Mokotjo was zondag in de bekerfinale een van de uitblinkers aan de kant van PEC Zwolle. De Zuid-Afrikaan denkt na over een stap hogerop. Mokotjo (23) tekende vorig jaar zomer een contract tot medio 2016 bij PEC Zwolle. De middenvelder kwam over van Feyenoord, waar hij geen basisplaats had.

Onder trainer Ron Jans is Mokotjo opgebloeid. De 2-voudig international is één van de sterkhouders van PEC Zwolle, dat zondag de KNVB Beker veroverde.  Na de bekerstunt van PEC Zwolle kreeg de Zuid-Afrikaan vragen over zijn toekomst. Mokotjo gaf aan dat hij een nieuwe uitdaging ziet zitten. De Primera Division trekt hem wel. "Spanje? Ja! Ik voetbal als een Spanjaard, hè?", zegt de middenvelder tegen Sp!ts.

De oud-Feyenoorder wil naar een club waar hij speeltijd krijgt. Mokotjo wil niet meer zoals in zijn tijd bij Feyenoord vooral langs de kant staan. "Ook nu gaat het er vooral om dat de club voetbal speelt dat bij mijn stijl past", aldus Mokotjo, die dit seizoen in 25 competitieduels en zes bekerwedstrijden in actie kwam voor PEC Zwolle.

Een overstap naar Ajax sluit de middenvelder niet bij voorbaat uit. Maar hij weet dat in Amsterdam al twee spelers in aanmerking komen voor zijn positie. "Ik houd erg van de filosofie van de club, maar ze hebben al spelers als Blind en Poulsen rondlopen", besluit Mokotjo, die met PEC Zwolle zondag in eigen huis aantreedt tegen PSV.