Simeone nog niet tevreden over seizoen Atlético

Het seizoen van Atlético Madrid is volgens trainer Diego Simeone nog niet geslaagd. "We moeten pas aan het einde van het seizoen oordelen," zei de Argentijn maandag op de persconferentie in de aanloop naar de halve finale in de Champions League tegen Chelsea. "Het team groeit elke wedstrijd, maar we hebben nog niets gewonnen."

Simeone heeft vertrouwen in de wedstrijd met Chelsea. "Zij hebben misschien betere spelers maar ik weet niet of ze spelers hebben met meer enthousiasme en passie dan wij." Atlético kan weer beschikken over middenvelder Arda Turan. De Turkse speler raakte begin deze maand geblesseerd maar is voor de wedstrijd van dinsdag opgenomen in de selectie. Topscorer Diego Costa, die de tweede wedstrijd in de kwartfinale tegen FC Barcelona miste, is ook weer van de partij.

Ook middenvelder Koke kijkt erg uit naar de wedstrijd. "De halve finale in de Champions League spelen met het team waarmee ik ben opgegroeid is spectaculair. We zullen zien hoe het gaat, maar we hebben er zin in en kunnen niet wachten." Bij Chelsea speelt ook een speler die is opgegroeid bij Atlético . Fernando Torres begon in 1995 in de jeugd en vertrok in 2007 bij de club uit Madrid.

Chelsea-coach José Mourinho is zich bewust van de klasse van Atlético . "Geen enkel team plaatst zich voor de halve finale als ze niet goed zijn, dus om hier te komen moeten zij een goed team zijn, een team waar we respect voor hebben, een team dat we hebben bestudeerd."

De club uit Londen kende dit weekend geen goede generale repetitie. In de competitie werd zaterdag met 2-1 verloren van Sunderland. Atlético Madrid ligt nog altijd op koers om kampioen te worden van Spanje. De Madrilenen zijn al twaalf wedstrijden ongeslagen. De laatste keer dat Atlético en Chelsea tegenover elkaar stonden was in 2012 in de strijd om de Europese Super Cup. Die wedstrijd werd toen met 4-1 gewonnen door Atlético .