'United hoopt stiekem op komst Guardiola'

Manchester United gaat een poging ondernemen om Pep Guardiola los te weken bij Bayern München. Dat meldt de Britse krant Daily Telegraph dinsdag. Pas als de Spaanse succestrainer laat weten geen interesse te hebben, wordt serieus gekeken naar de meer voor de hand liggende kandidaten om de ontslagen David Moyes op te volgen.

De Engelse topclub wil Guardiola op korte termijn op discrete wijze polsen. De Spanjaard is een goede bekende van oud-trainer Alex Ferguson. Kort na het vertrek van Guardiola bij FC Barcelona spraken de twee elkaar uitgebreid tijdens een diner in New York. De oud-international is echter pas een jaartje werkzaam bij Bayern, waar hij nog een contact heeft tot medio 2016.

De bookmakers geloven voorlopig nog niet in de komst van Guardiola. De Catalaan komt niet voor op het lijstje van wedkantoor Sky Bet, waar de naam van Louis van Gaal bovenaan prijkt. Jürgen Klopp, Ryan Giggs, Laurent Blanc, Diego Simeone, Roberto Martinez en Carlos Quieroz worden wel genoemd.

Van Klopp lijkt Van Gaal overigens weinig concurrentie te duchten te hebben. De huidige trainer van Borussia Dortmund gaf dinsdag direct aan zijn onlangs tot medio 2018 verlengde contract te respecteren. "Manchester is een geweldige club", reageerde hij bij de Britse krant The Guardian. "Maar mijn belofte aan Borussia Dortmund en de mensen daar zal ik niet breken."