Feyenoord druk bezig met herstellen grasmat

De grasmeesters in de Kuip zijn dinsdag begonnen met het herstellen van het veld dat beschadigd raakte tijdens de bekerfinale. De verwachting is dat alles voor de thuiswedstrijd van Feyenoord zondag tegen SC Cambuur weer zal zijn hersteld.

Het gras in de Kuip had zondag zwaar te lijden onder het vuurwerk dat vanuit het Ajax-vak naar beneden werd gegooid. Een deel van de door vuurwerk verbrandde stukken moet uitgroeien. Andere delen worden gerepareerd met nieuwe stukken gras.

"Alleen de brandplekken op het kunstgras achter het doel zullen we niet voor zondag kunnen herstellen", meldt stadiondirecteur Jan van Merwijk. "Maar het belangrijkste is dat de grasmat zondag weer optimaal is."

In de Kuip werden zondag ook toiletten en wasbakken vernield. De totale schade wordt geraamd op zestigduizend euro. De rekening zal via de KNVB op de burelen van Ajax belanden. De Amsterdammers proberen de schade vervolgens weer te verhalen op de relschoppers. Een woordvoerder liet dinsdag weten dat een onderzoek naar de schuldigen nog in volle gang is.