Bos gaat strijd aan met Cavendish en Greipel

Theo Bos zal tijdens de Ronde van Turkije vanaf 27 april de strijd aangaan met medesprinters Mark Cavendish en André Greipel. Dat heeft het team van Bos, Belkin, dinsdag bekend gemaakt op haar officiële site. 

"Theo zal onze man zijn in Turkije. Er zijn als het goed is vier of vijf etappes die in een sprint eindigen en op die dagen zullen we het treintje voor Theo opzetten", aldus ploegleider Michiel Elijzen. "We weten dat Cavendish meedoet, maar daar worden we niet bang van. Op een goede dag kan Theo iedereen pakken. Het lijkt me een mooi en realistisch doel om in Turkije voor twee etappezeges te gaan", spreekt Elijzen vol vertrouwen.

Maandag ging Bos nog onderuit tijdens Rund um Köln, maar zijn deelname in Turkije kwam niet in gevaar: "Ik ben in orde ondanks mijn val, maar het is jammer dat ik op moest geven. Ik had graag nog wat extra kilometers gemaakt richting de Ronde van Turkije", aldus de sprinter.

"In Köln werd wel duidelijk dat het trainingskamp met de sprinters erg goed geholpen heeft. We reden sterk en uiteindelijk wist Barry Markus zelfs tweede te worden in de eindsprint. De manier waarop het team gereden heeft geeft mij veel vertrouwen richting Turkije", besluit Bos. De Nederlander won in 2012 de eerste en de laatste etappe.

Bos zal onder meer de strijd aangaan met Cavendish, die zijn debuut maakt, en Greipel. De Duitser kende al wel succes in Turkije, hij won er de laatste vier jaar totaal negen etappes. Bos zal steun krijgen van Jetse Bol, Graeme Brown, Rick Flens, Nick van der Lijke, Barry Markus, Robert Wagner en Dennis van Winden.

Niet alleen Belkin heeft Nederlanders aan de start. Naast de zes Belkin-landgenoten doen ook Pim Ligthart (Lotto-Belisol), Jens Mouris (Orica-GreenEdge), Martijn Maaskant (UnitedHealthcare), Wouter Wippert en Floris Goessinen (Drapac) en Martijn Verschoor (Team NovoNordisk) mee in Turkije.