Fans tonen opnieuw berouw voor vuurwerkincident

De Ajax-supporters die zondag tijdens de bekerfinale vuurwerk op het veld gooiden zijn daarvoor dinsdag opnieuw door het stof gegaan. "Na intern overleg bij Vak410 willen we nogmaals onze excuses aanbieden aan Ajax, de spelers en de harde kern", staat dinsdag in een korte verklaring op de eigen site van de jongere generatie hooligans.

Het zogenoemde sfeervak had eerder ook al excuses aangeboden. Toen vergoelijkten de fans het vuurwerkincident enigszins. "Vak410 staat honderd procent achter het gebruik van vuurwerk, maar altijd op een sfeerverhogende wijze en nimmer om onze, dan wel andere spelers in gevaar te brengen."

De F-side distantieerde zich maandag van de actie van Vak410. De F-side, de oude harde kern, noemde het gooien van vuurwerk naar de eigen spelers onacceptabel.

De bekerfinale van Ajax tegen PEC Zwolle moest al na enkele seconden worden stilgelegd vanwege grote hoeveelheden vuurwerk die het veld op werden gegooid. Na de 1-0 van Ricardo van Rhijn werd een nieuwe lading vuurwerk op het veld geworpen en werd het duel, waarin Ajax uiteindelijk met 5-1 verloor, andermaal gestaakt.