Alle bezoekers Heracles - Ajax gefouilleerd

Alle bezoekers die zondag naar de wedstrijd Heracles Almelo - Ajax gaan worden gefouilleerd. Dat heeft de gemeente Almelo in samenspraak met de club besloten naar aanleiding van het vuurwerkincident afgelopen weekeinde in de bekerfinale. Ook worden extra stewards ingezet en is er meer cameratoezicht.

Normaal gesproken worden bezoekers bij Heracles steekproefsgewijs gefouilleerd, maar bij de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax moet iedereen worden gecontroleerd. "Ook supporters van Heracles en mensen op de eretribune", zegt een woordvoerder.

Met camera's wordt nu het hele stadion in de gaten gehouden, omdat sommige Heracles-fans hun toegangskaart hebben verkocht aan Ajacieden. Dat is volgens de gemeente geen probleem, zolang de supporters maar gemoedelijk met elkaar omgaan. "Er is geen reden tot zorgen omdat de twee clubs geen rivaliserende groepen hebben", aldus de zegsman.

Eerder dinsdag werd bekend dat Ajax zo'n honderd tot 150 toegangskaarten heeft geblokkeerd voor de uitwedstrijd tegen Heracles. De geblokkeerde kaarten waren in handen van supporters die afgelopen zondag tijdens de bekerfinale in het vak zaten waaruit vuurwerk werd gegooid.