[CL] Uitslag Atlético Madrid - Chelsea

In Madrid werd de heenwedstrijd gespeeld van halve finale in de Champions League tussen Atlético Madrid en Chelsea. Het bleef 0-0. José Mourinho behaalde met Chelsea daarmee een gunstig resultaat voor de return over acht dagen. 

In Madrid was er sprake van een ouderwets tactisch schouwspel. Chelsea was met niet al teveel aanvallende intenties naar Spanje afgereisd en focuste zich vooral op het verdedigende aspect. Atlético kreeg het balbezit en het initiatief, maar wist dat zelden in concreet doelgevaar om te zetten.

De neutrale toeschouwer was eigenlijk de grote verliezer. De eerste helft waren er nauwelijks momenten van opleving. Of het moet de blessure van Chelsea-doelman Petr Cech geweest zijn. De Tsjech kwam na een kwartier in botsing met Raul Garcia en kon niet verder. Cech werd vervangen door Mark Schwarzer.

Met de 41-jarige Mark Schwarzer onder de lat bleef Chelsea wachten op de Madrileense aanvallen. Alle ballen naar voren, was de insteek van de ploeg van Mourinho. Dat was juist niet waar spits Fernando Torres zich goed bij voelt. De Spanjaard kampeerde in zijn eentje nabij het strafschopgebied van Atlético en kwam amper in het spelbeeld voor.

Chelsea raakte in het tweede bedrijf ook nog eens aanvoerder John Terry kwijt door een blessure. Frank Lampard, die daarna de band om zijn arm kreeg geschoven, had de wedstrijd niet mogen uitspelen. Hij kreeg eerst geel voor een overtreding en maakte daarna opzichtig hands.

Het bleef bij één gele prent, al mist de middenvelder daardoor alsnog de return in Londen. Ook John Obi Mikel, die na de handsbal van Lampard een handgemeen uitlokte met Gabi, ontbreekt door een gele kaart. 

Atlético Madrid

0 - 0

Chelsea

 
 Gele kaart: Gabi (Atlético Madrid), Lampard, Mikel (Chelsea)
 
Stadion: Estadio Vicente Calderón, Madrid
Toeschouwers: 50000
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Courtois
Juanfran
Miranda
Godín
Filipe
García (Villa/86)
Gabi
Suárez (Sosa/79)
Koke
Diego Costa
Diego (Arda/60)
  Cech (Schwarzer/18)
Azpilicueta
Cahill
Terry (Schürrle/73)
Cole
Mikel
Luiz
Lampard
Ramires
Torres
Willian (Ba/90+4)