Piqué: "Crisis niet de schuld van Martino"

Gerard Piqué neemt het op voor de bekritiseerde Gerardo Martino. De verdediger van Barcelona vindt het teleurstellende seizoen niet de schuld van Tata. Martino (51) volgde vorig jaar zomer Tito Vilanova op bij Barcelona.

De Argentijnse coach was lang in de race voor de treble met Barça. De Catalanen werden deze maand echter uitgeschakeld in de Champions League en de finale van de Copa del Rey ging verloren tegen Real Madrid. In de Primera División is het gat met koploper Atlético Madrid inmiddels vier punten.

"We hebben niet zo goed gepresteerd als we wilden", zegt Piqué (27) tegen Spaanse media. "Daar zijn geen excuses voor. Wij als spelers nemen daarvoor de verantwoordelijkheid. We moeten allemaal goed naar onszelf kijken. Ik denk niet dat Martino verantwoordelijk gehouden moet worden voor wat er gebeurt dit seizoen. Hij kwam er pas laat bij en werkt hard."

"Wij zijn Barcelona en we blijven vechten voor onze kansen. Het was niet ons beste seizoen, maar we moeten er weer bovenop komen. We kijken uit naar de toekomst en willen weer succesvol zijn. Ik heb vertrouwen in de mensen bij de club en we hebben een hele goede selectie", aldus de geblesseerde verdediger van Barcelona.

Piqué kijkt op van de kritiek die Lionel Messi de laatste weken krijgt. "Hij is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal. Ik snap werkelijk niet waarom men hem bekritiseert. Dankzij hem hebben we zoveel prijzen gewonnen. Leo houdt van de club en de stad. Hij voelt zich hier thuis. Ik ben blij dat ik mijn kinderen kan vertellen dat ik met hem heb gespeeld", besluit Piqué.