Mourinho: "Ik voel mee met Moyes"

José Mourinho leeft mee met collega David Moyes. De Schot werd dinsdagochtend door Manchester United na tien maanden aan de kant gezet. Mourinho en Moyes stonden dit seizoen met hun teams twee keer tegenover elkaar in de Premier League. Op Old Trafford bleef de ontmoeting onbeslist (0-0) en op Stamford Bridge won Chelsea (3-1).

Manchester United werd vorig seizoen nog kampioen van Engeland, maar speelt deze jaargang een bijrol met de zevende plek. Het gat tussen United en nummer twee Chelsea is achttien punten. The Red Devils hebben nog wel een duel tegoed. Ryan Giggs is bij de resterende vier wedstrijden interim-manager. De Welshman (40) was dit seizoen onder de dinsdag vertrokken manager Moyes, die vorig jaar zomer de overstap maakte van Everton, assistent/speler.

Moyes tekende voor zes seizoenen bij United, maar zat uiteindelijk slechts 51 duels op de bank bij The Mancunians. In zijn laatste wedstrijd ging de Schot uitgerekend tegen vorige werkgever Everton onderuit. Op Goodison Park wonnen The Toffees zondagavond met 2-0.

Chelsea-manager Mourinho voelt mee met collega Moyes. "Ik ga er niet teveel over zeggen, maar natuurlijk leef ik met hem mee", zei de Portugees tegen ITV. "Ik voel mee met David. Eigenlijk met elke manager die zijn baan verliest", besluit Mourinho, die dinsdagavond met Chelsea aantreedt tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League.