Smit hekelt actie van tv-verslaggever

Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit is geprikkeld door een geslaagde poging van een tv-verslaggever om vuurwerk mee naar binnen te nemen in het Polman Stadion. Een verslaggever van het RTL-programma Editie NL wilde kijken of het mogelijk was om vuurwerk naar binnen te smokkelen.

Dat deed de journalist omdat komende zondag de beladen kampioenswedstrijd van Ajax op het programma staat. De koploper in de Eredivisie gaat op bezoek bij Heracles Almelo.

De verwachting is dat veel Ajacieden via Heracles-fans aan kaarten komen voor de kampioenswedstrijd. De verslaggever wist ook aan een seizoenkaart van Heracles te komen. Daarmee wandelde hij het Polman Stadion binnen en verstopte vuurwerk onder stoeltjes in het uitvak en op andere plekken.

De journalist kon dat ongehinderd doen en werd ook bij het verlaten van het stadion niet opgemerkt. Heracles-voorzitter Smit vindt de actie onzinning. De preses van de Tukkers benadrukt dat de thuishaven van Heracles zaterdag wordt doorzocht op zaken als vuurwerk en andere spullen die niet thuishoren op en rond de tribunes.

"Daar worden ook vuurwerkhonden gebruikt", zegt Smit in gesprek met RTV Oost. De voorziter van Heracles vindt de werkwijze van de journalist 'laag bij de grond'. "Als ik ik met vuurwerk de studio's van RTL of RTV Oost binnenloop, lukt mij het ook vast wel dat te verstoppen. Ik heb hier verder geen commentaar op."