Keane: "Spelers moeten zich schamen"

Roy Keane vindt dat spelers van Manchester United David Moyes in de steek hebben gelaten. De Schotse manager werd dinsdag op straat gezet. Moyes kwam vorig jaar zomer over van Everton om Sir Alex Ferguson te vervangen.

De Schot tekende voor zes seizoenen, maar is na tien maanden ontslagen. Moyes wordt verantwoordelijk gehouden voor de dramatische prestaties. United staat zevende in de Premier League en speelt volgend seizoen geen Champions League-voetbal.

Voormalig United-captain Keane vindt dat United in aanloop naar dit seizoen meer had moeten doen op de transfermarkt. "Moyes kwam niet in een gespreid bed toen hij arriveerde. De technisch directeur (Ed Woodward) kon niet de spelers halen die hij wilde", zei de Ier tegen ITV.  "Daarna kwam er veel negativiteit en een slechte start van het seizoen."

"United is daarna nooit echt gaan draaien. Ik vind het triest voor Moyes. Hij had meer tijd moeten krijgen. Sommige spelers van Manchester United moeten zich schamen. Ze hebben hem in de steek gelaten. De zevende plek is natuurlijk teleurstellend en Moyes is eindverantwoordelijke, maar je hebt ook mensen om je heen nodig die je willen helpen."

"Ik vind niet dat hij voldoende support kreeg, zeker niet van spelers", aldus Keane, die het te makkelijk vindt om naar Ferguson te wijzen. De illustere voorganger van Moyes had inspraak in de aanstelling van een opvolger. "Ik weet niet of hij echt de beslissende stem had. Maar hij heeft zeker de naam van Moyes naar voren gebracht. De club neemt echter de beslissing. Daarom moet je niet kritisch zijn op de invloed van Ferguson."