[WK Snooker] Trump neemt voorsprong op Ford

Snookeraar Judd Trump heeft op dag vier van de wereldkampioenschappen snooker een voorsprong genomen op qualifier Tom Ford. Na de eerste sessie lijdt hij met 6-2. Hij heeft woensdag nog vier frames nodig om te partij te winnen. 

Trump heeft voor zijn doen een matig snookerseizoen achter de rug. Hij wist dit seizoen slechts één keer de finale van een rankingtoernooi te halen. Ook in het begin van de partij was Trump nog niet overtuigend. Beide spelers pakte twee frames. Na de pauze was het spel nog steeds niet geweldig. Trump pakte wel alle frames, maar de hoogste break die hij maakte was veertig punten waard.

Ricky Walden won met 10-7 van Kyren Wilson. Na de eerste sessie had Walden een 6-3 voorsprong genomen. Wilson kwam uiteindelijk nog terug tot 8-7, maar Walden wist te partij toch over de finish te trekken. Het laatste frame tussen Walden en Wilson duurde 73 minuten en dertien seconden. Als beide spelers nog twee minuten langer aan tafel waren gebleven hadden ze het record van Mark King en Stephen Maguire uit 2009 uit de boeken gespeeld. King en Maguire deden toen op het WK 74 minuten en 58 seconden over één frame. 

Uitslagen dinsdag 22 april

Naam Naam Uitslag/stand
Marco Fu Martin Gould 6-3
John Higgins Alan McManus 7-10
Barry Hawkins David Gilbert 5-4
Judd Trump Tom Ford 6-2
Ricky Walden Kyren Wilson 10-7
Mark Allen Michael Holt 5-4

Programma woensdag 23 april

Sessie Tijd Naam Naam
Finale sessie 11.00 Barry Hawkins David Gilbert
Finale sessie 11.00 Judd Trump Tom Ford
Finale sessie 15.30 Marco Fu Martin Gould
Eerste sessie 15.30 Neil Robertson Robbie Williams
Eerste sessie 20.00 Mark Davis Domonic Dale
Finale sessie 20.00 Mark Allen Michael Holt