Mourinho baalt van drukke schema

Jose Mourinho is niet blij met het drukke schema van Chelsea. Chelsea nam het dinsdagavond op tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League (0-0). De return staat gepland op volgende week woensdag. Tussendoor moeten The Blues op zondag aantreden tegen Liverpool.

En daar is Mourinho niet blij mee. Volgens de Portugese trainer zitten de wedstrijden te dicht op elkaar. Hij vindt twee dagen rust voorafgaande aan de halve finale van de Champions League onvoldoende. "Doordat wij op zondag spelen ligt het probleem niet in mijn handen, maar in de handen van de mensen die hebben bepaald dat de wedstrijd op zondag moet worden gespeeld. Waarom niet op vrijdag of zaterdag? Wij representeren het Engelse voetbal. We zijn nog maar de enige Engelse club in Europa. Spanje heeft nog vier teams die actief zijn in Europa en de Spaanse voetbalbond geeft hen alle ruimte om succes te hebben."

Mourinho voelt zich genoodzaakt om zondag tegen Liverpool een zwakker team het veld in te sturen. Hij moet het in ieder geval al doen zonder de geblesseerden Petr Cech en John Terry. Het tweetal viel dinsdagavond geblesseerd uit in het duel met Atlético Madrid. Cech is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, terwijl de ernst van de blessure van Terry nog onduidelijk is. "Ik kan niet alleen bepalen welk team ik tegen Liverpool opstel. Ik zal moeten luisteren naar de club. Ik ben slechts een onderdeel van het geheel, de manager, niet meer dan dat."

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Chelsea tweede op de ranglijst met vijf punten achterstand op koploper Liverpool. Chelsea moet zondag winnen om nog enige kans te maken op het kampioenschap. Wanneer er wordt verloren loopt het gat met The Reds op naar acht punten.