Vooruitzichten voor Ecclestone in proces niet goed

Het lijkt erop dat Bernie Ecclestone zijn functie als Formule 1-baas neer moet gaan leggen. Het proces in Duitsland tegen de 83-jarige Brit begint morgen en de vooruitzichten zijn voor hem niet erg positief.

Ecclestone betaalde bij de verkoop van de aandelen van de Formule 1 44 miljoen dollar aan de inmiddels voor corruptie veroordeede Gerhard Gribkowsky. Dit is in het proces tegen de ex-bankier al bewezen verklaard. De aandelen van de sport gingen in 2006 over van BayernLB naar CVC Capital dat Ecclestone aan de macht wilde houden. De aanklagers in München zijn ervan overtuigd dat er omkoping in het spel was. Mocht dit bewezen worden dan is Ecclestone na veroordeling zijn baan kwijt.

Ecclestone zelf beweerde in een eerder stadium dat hij afgeperst werd door Gribkowsky, maar in de aanloop naar het proces lijkt deze verklaring niet overeind te kunnen blijven. Voor het proces zijn veel zittingsdagen op dinsdagen en woensdagen gepland. Hierdoor kan Ecclestone zolang het proces duurt de sport nog blijven leiden.