Ontslagen Verbeek verrast door ontslag

Gertjan Verbeek is totaal verrast door zijn ontslag bij FC Nürnberg. Volgens de Deventenaar had hij al een aanbieding op zak om te blijven, ook als de ploeg degradeert. "Ze spraken vertrouwen uit in mijn werkwijze en de manier waarop ik met de spelers werkte. Dat wilden ze in de tweede Bundesliga voortzetten", zegt Verbeek woensdag tegen de NOS.

Nürnberg maakte eerder op de dag bekend niet verder te gaan met Verbeek vanwege de teleurstellende resultaten. De club verloor acht van de laatste negen wedstrijden en staat voorlaatste in de Bundesliga. Nürnberg hoopt met een trainerswissel op een schokeffect en zo degradatie te ontlopen.

Verbeek had graag langer bij de Beierse club gebleven. "Ik heb deze zes maanden als heel prettig ervaren. De manier waarop ik heb kunnen werken, was top en de beleving in Duitsland is ook groots. Prachtige stadions en het leven in een andere cultuur is mij ook prima bevallen."

De 51-jarige Verbeek hoopt buiten Nederland actief te blijven. "Ik had het naar mijn zin in Duitsland en hoop dat er weer een club in het buitenland op mijn pad komt."