Vos voelt zich weer fris na twee maanden pauze

Het was voor haar flink wennen om bewust twee maanden rust te nemen, maar Marianne Vos concludeert na de Waalse Pijl, haar eerste wegwedstrijd van dit seizoen, dat het de juiste beslissing was. "Ik heb vorig jaar veel op de limiet gezeten. Het was nodig om even een stap terug te doen." De wielrenster werd in haar eerste wedstrijd gelijk verdienstelijk zesde.

Vos vraagt zo veel van haar zelf dat slijtage altijd op de loer ligt. "Als ik op de oude voet verder was gegaan, was de kans groot geweest dat ik binnen niet al te lange tijd opgebrand zou zijn."

In de maanden dat de wereldkampioene rust nam, deed Vos dingen achter de schermen. Zo deelde zij tijdens de vrouwenwedstrijd van de Ronde van Vlaanderen bidons uit aan haar ploeggenotes. "Soms is het lastig om niet zelf te koersen, maar ik voel me weer fris. De pijntjes die ik had zijn bijna weg. Ik kan er de komende maanden weer tegenaan."

De Waalse Pijl werd gewonnen door ploeggenote bij Rabobank Pauline Ferrand-Prevot. Vos reed in dienst van de ploeg. "Pauline was vandaag onze kopvrouw. Ik heb geprobeerd zo goed mogelijk te helpen, dat is volgens mij wel gelukt", lachte Vos. "Natuurlijk ga je altijd voor het hoogst haalbare, maar Pauline was vandaag gewoon beter."

Tijdens de koers werd de bevreesde Muur van Huy tweemaal beklommen. Ook voor de Brabantse bleek de Muur een zware kluif. "De eerste keer dat we de klim beklommen was niet prettig. Ik moest flink harken om boven te komen. De tweede keer ging ik wel gemakkelijk naar boven. Ik heb in de klim mijn werk gedaan en daarna kon ik mooi toekijken hoe Pauline won. Het voelt goed om weer terug te zijn", zo besloot Vos.