'Alflen coach Utrecht, Van der Lem assistent'

Rob Alflen wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. Dat meldt Voetbal International woensdag. Alflen speelde voor FC Utrecht en was de afgelopen jaren assistent onder Jan Wouters. Hij krijgt de ervaren Gerard van der Lem als mentor naast zich. Utrecht zou de nieuwe technische staf binnen enkele weken willen presenteren.

Wouter liet zich vorige week bij een persconferentie, waar zijn vertrek werd toegelicht, al lovend uit over Alflen. "Ik ben ervan overtuigd dat hij een prima hoofdtrainer is. Hij heeft alle kwaliteiten in huis en is ambitieus", sprak Wouters.

Aflen speelde tussen 1985 en 1991 voor Utrecht en verkaste vervolgens naar Ajax. Verder zou hij ook nog onder meer Vitesse, Sparta en Heracles Almelo dienen. Hij vervulde de afgelopen vijf jaar verscheidene functies bij Utrecht.

Ook Van der Lem heeft een Utrecht-verleden. Hij speelde tussen 1980 en 1984 in de domstad. Van der Lem werkte in de jaren negentig als assistent van Louis van Gaal bij Ajax en Barcelona in het internationale topvoetbal. Als hoofdcoach was hij minder succesvol.

Utrecht heeft een matig seizoen achter de rug, maar is inmiddels wel zeker van lijfsbehoud.