Amsterdam kandidaat-speelstad voor EK 2020

De KNVB en enkele andere partijen gaan Amsterdam voordragen bij de UEFA als een van de speelsteden voor het EK van 2020. De voetbalbond heeft dat woensdag naar buiten gebracht. Partners van de KNVB zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA en Schiphol Group, schrijft het ANP. Zij brengen samen het zogenoemde 'BID2020' uit.

In september had de KNVB al aangegeven interesse te hebben in de mogelijkheid om EK-duels naar Nederland te halen. De bond hoopt dat Nederland drie groepswedstrijden en één duel uit de achtste finales krijgt toegewezen.

Of een aantal EK-duels in 2020 inderdaad in de Amsterdam ArenA worden afgewerkt, wordt over vijf maanden duidelijk. De UEFA maakt namelijk op 19 september bekend in welke dertien stadions er zal worden gespeeld.

België heeft zich ondertussen ook kandidaat gesteld. De zuiderburen hebben Brussel als speelstad naar voren geschoven. Andere concurrenten van de ArenA zijn onder anderen Stadio Olimpico (Rome), Hampden Park (Glasgow) en Wembley Stadium (Londen).