'Overleg tussen harde kern Ajax en clubs'

Een delegatie van de harde kern van Ajax heeft in het geheim overleg gehad met de clubleiding van Heracles Almelo en Ajax. Daarin deden de fans toezeggingen over hun gedrag tijdens de wedstrijd van zondag in Almelo. De bijeenkomst vond plaats op een locatie ergens in het midden van het land, meldt de NOS.

De aanwezige supporters zouden hebben beloofd geen vuurwerk af te steken en, zelfs bij een eventueel kampioenschap, het veld niet te betreden. Bij het gesprek waren de Ajax-directeuren Edwin van der Sar en Jeroen Slop aanwezig, evenals de voorzitter en de algemeen directeur van Heracles Jan Smit en Nico-Jan Hoogma.

Ajax-fans misdroegen zich zondag tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle door vuurwerk op het veld in de Kuip te gooien. Supporters die in het bewuste vak zaten en al in het bezit waren van een kaartje voor de wedstrijd tegen Heracles, moeten thuisblijven. Ajax blokkeerde honderd tot 150 kaarten.

Omdat Ajax zondag kampioen kan worden, reizen veel supporters af richting Almelo. Door de levendige internethandel in kaartjes zullen veel Ajacieden op de tribunes tussen de supporters van de thuisclub zitten.