"Dan was Fischer zo goed als Messi geweest"

De indrukwekkende ontwikkeling van Viktor Fischer is dit seizoen gestagneerd. Volgens Nicolai Boilesen waren de verwachtingen omtrent zijn ploeggenoot irreëel. Kort na zijn debuut in de hoofdmacht was Fischer bij Ajax uitgegroeid tot een belangrijke pion in de voorhoede. Dit seizoen was de negentienjarige Deen beduidend minder dwingend, en raakte hij zelfs zijn basisplaats kwijt.

Boilesen maakt zich geen zorgen om zijn ploeg- en landgenoot. "Viktor heeft een ongelooflijke doorbraak gekend. Daarna gingen mensen vergeten dat hij nog steeds A-junior was", steekt de talentvolle vleugelverdediger van wal tegenover Voetbal International.

Fischer is niet de eerste jeugdige speler die na een flitsende start te maken krijgt met een terugslag. "Het gebeurt niet vaak dat de lijn zo spectaculair blijft stijgen. Dan was Viktor onderhand net zo goed als Messi geweest", aldus Boilesen.

"Hij heeft een minder tweede seizoen gehad en dat is helemaal niet gek. Ik weet dat hij mentaal sterk genoeg is om de draad straks weer op te pakken. Ik weet zeker dat we nog veel van hem gaan genieten."

Fischer moet het slot van de competitie missen. De talentvolle dribbelaar kampt met een hamstringblessure, die minder snel geneest dan aanvankelijk werd verwacht. Eerder deze week maakte Ajax bekend dat Fischer in Zweden onder het mes zal gaan, en ook de eerste wedstrijden van volgend seizoen moet missen.