PSG zet grote stap naar landstitel

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Paris Saint-Germain de landstitel voor het grijpen. Woensdagavond werd Evian Thonon Gaillard met 1-0 opzij gezet. Na een mindere fase waarin PSG door Chelsea werd uitgeschakeld in de Champions League en er in de competitie met 1-0 verloren werd van Olympique Lyon, heeft de Franse koploper de draad weer opgepakt.

Afgelopen zondag werd de Coupe de la Ligue gewonnen en vanavond zette de ploeg van Laurent Blanc een grote stap naar het landskampioenschap. Evian ging in Parc des Princes met 1-0 ten onder.

In de eerste helft leek de thuisploeg nog wat last te hebben van de kater, overgehouden aan het feest na het winnen van de Franse beker. Het balbezit was voor PSG, maar Evian was strijdbaarder en kreeg via Daniel Wass twee goede kansen. Toch stond na 45 minuten de brilstand op het scorebord. Na de thee en harde woorden van trainer Blanc ging de knop om. De aanstaande landskampioen ging op jacht naar de openingstreffer.

In het eerste kwartier na rust waren er kansen voor Ezequiel Lavezzi en Thiago Silva. Evian had het moeilijk en kreeg het alleen maar zwaarder toen het met nog een halfuur op de klok verder moest met een man minder. Kassim Abdallah ontving zijn tweede gele prent en mocht inrukken. Paris Saint-Germain voerde de druk op en de openingstreffer in het voordeel van de thuisploeg hing in de lucht. Maar de bal wilde er niet in. Het gemis van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic (hamstring) bleek opnieuw groot.

De tijd tikte weg in het voordeel van Evian, dat voor een punt zou tekenen. Maar het was Paris SG dat aan het langste eind trok. In de 89ste minuut was het Blaise Matuidi die door de muur van Evian wist te breken. Hij werkte de bal langs doelman Jesper Hansen en bezorgde daarmee PSG de overwinning. Het gat met titelconcurrent AS Monaco is opgelopen tot tien punten. Aanstaande zondag kan PSG op bezoek bij FC Sochaux de landstitel binnen halen.