Brama over fans: "Dan snap je het niet"

Wout Brama is ontevreden over de aanhang van FC Twente. De 27-jarige middenvelder had op meer krediet gerekend en betreurt de kritische geluiden. Twente liet de voorbije weken de nodige steken vallen, en moest dit bekopen met felle kritiek van de supporters. Zo waren er verschillende keren fluitconcerten te horen tijdens wedstrijden van De Tukkers.

Dat had Brama graag anders gezien. "Een paar weken geleden speelden we tegen Roda JC misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen. Na een kwartier speelden we de bal terug op de keeper en werd er direct gefloten. Sorry, maar dan snap je het niet", baalt hij in Voetbal International.

Volgens Brama wilde Twente de Limburgse tegenstander vermoeien, door de bal veel rond te laten gaan. "Het was nota bene de opdracht van de trainers in de opbouw veel van kant te wisselen, zodat de tegenstander kapotgespeeld kon worden", legt hij uit. "Om op die andere vleugel te komen, moet er weleens een bal worden teruggespeeld. Kijk maar eens naar een wedstrijd van Ajax, zij doen exact hetzelfde."

Met nog twee wedstrijden voor de boeg bekleedt Twente de derde plaats op de ranglijst. Nummer twee Feyenoord verdedigt een voorsprong van vier punten, terwijl Vitesse een achterstand van vijf punten moet goedmaken. Zondag gaat Twente op bezoek bij laagvlieger NEC.