Talent Januzaj kiest voor Rode Duivels

België kan tijdens het WK in Brazilië beschikken over Adnan Januzaj. Het negentienjarige talent van Manchester United heeft definitief gekozen voor de Rode Duivels, maakte bondscoach Marc Wilmots via Twitter bekend. De in Brussel geboren Januzaj had vanwege zijn afkomst ook kunnen uitkomen voor Turkije, Servië, Albanië of Kosovo en in de toekomst mogelijk voor Engeland.

Of Januzaj ook daadwerkelijk meegaat naar Brazilië wordt binnen anderhalve maand bekend. Wilmots maakt op 13 mei zijn voorselectie bekend, uiterlijk 2 juni volgt de definitieve selectie.

"Goed nieuws dat een talentvolle speler zich beschikbaar stelt voor onze Rode Duivels", twitterde Wilmots woensdag. Even later bevestigde Manchester United via de website de keuze van de aanvallende middenvelder voor België.

Januzaj maakte in augustus vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van United in de wedstrijd om de Engelse supercup tegen Wigan Athletic. Dit seizoen speelde hij tot nu toe 24 competitieduels en scoorde daarin vier keer.