Moyes: "Dankbaar voor deze kans"

David Moyes is woensdag met een reactie naar buiten gekomen naar aanleiding van zijn ontslag bij Manchester United. Moyes werd dinsdagochtend aan de kant gezet, nadat United zondag bij Everton al de elfde seizoensnederlaag had geleden.

Via de League Managers Association kwam de Schot met een statement. "Het feit dat ik als manager werd gekozen van Manchester United, één van de grootste clubs ter wereld, is iets waar ik altijd ontzettend trots op zal zijn. Na zo'n lange periode van stabiliteit bij deze club was het onvermijdelijk dat het een grote uitdaging zou zijn."

"Het was echter wel een uitdaging waarvan ik genoot en ik heb er geen seconde aan getwijfeld om het niet te doen", aldus Moyes. "Manager van United zijn, is een immense taak. Toch ben ik er nooit voor weggelopen om hard te werken en dat geldt ook voor mijn technische staf. Ik wil hen bedanken voor hun inzet en loyaliteit tijdens dit seizoen."

Volgens de Schot was de technische staf volledig gefocust op het vernieuwen van het eerste elftal. "Dat moesten we doen terwijl we ook goede resultaten moesten halen in de Premier League en de Champions League. De prestaties waren in deze overgangsperiode echter niet wat de supporters verwachtten en gewend waren. Ik begrijp en ik deel daarom hun frustratie."

"Ik wil de supporters die mij dit seizoen hebben gesteund hartelijk bedanken. Ik wens jullie en de club het allerbeste voor de toekomst." Een laatste dankwoord van Moyes gaat uit naar Sir Alex Ferguson. "Ik ben hem dankbaar dat hij geloofde in mijn kwaliteiten en dat hij mij de kans gaf om manager van Manchester United te zijn."