Fischer met succes geopereerd

Viktor Fischer kan zich gaan richten op een nieuwe fase van zijn revalidatie. De Deense aanvaller werd woensdag succesvol geopereerd. Tijdens het treffen met AZ van 23 februari raakte Fischer geblesseerd aan zijn linkerhamstring.

Nader onderzoek wees uit dat er sprake was van een kleine scheur. Die kwetsuur kan ook zonder operatie genezen, maar Ajax opteerde alsnog voor een medische ingreep.

"De afgelopen periode heeft de performance staff van Ajax samen met Fischer zelf diverse specialisten in binnen- en buitenland geraadpleegd. Zijn ambitie en leeftijd en de lichte terugslag die hij kortgeleden had, hebben geleid tot deze gezamenlijke beslissing", schreef Ajax toen op de clubsite.

Die operatie is dus succesvol verlopen, zo melden de Amsterdammers woensdagavond. Het herstel van de operatie zal nog enkele maanden in beslag nemen. Ajax verwacht Fischer bij de start van het nieuwe seizoen nog enkele weken te moeten missen.

Dit seizoen, zijn tweede in de hoofdmacht van de Amsterdammers, kwam Fischer tijdens 24 competitiewedstrijden in actie. Daarin maakte hij drie doelpunten. Vorig jaar was hij meer op dreef. In 23 duels vond hij tien keer het net.