Guardiola: "Er is geen beter team dan Real Madrid"

Real Madrid was woensdagavond in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München niet de sterkste ploeg, maar won wel met 1-0. Als trainer verloor Guardiola nog nooit in Estadio Santiago Bernabeú, tot woensdagavond. Door een doelpunt van Karim Benzema ging Bayern München ten onder.

“Het was een moeilijke wedstrijd, die we uiteindelijk hebben verloren”, zei Guardiola na de wedstrijd tegenover Sky. “Maar we hebben altijd nog de return. We gaan er alles aan doen om zo goed mogelijk aan de aftrap te verschijnen.”

Bayern begon ijzersterk aan de wedstrijd. Real Madrid werd volledig onder druk gezet en kreeg het niet voor elkaar de bal lang in bezit te houden. Maar toch was het Benzema die scoorde. De Franse spits rondde beheerst af op aangeven van Fabio Coentrao, die op zijn beurt gelanceerd werd door Cristiano Ronaldo. Het balbezit was voor de Duitsers, de kansen vanuit de counter voor Real Madrid.

“Real Madrid heeft altijd al op deze manier gespeeld”, vertelt Guardiola, die het met Barcelona vaak heeft opgenomen tegen De Koninklijke. “Ze zijn verschrikkelijk snel. Ze laten je rustig voetballen en wachten op het moment dat je balverlies lijdt. Dan moet je als tegenstander scherp en goed georganiseerd zijn. En dat waren we ook. Ik ben erg, heel erg trots op mijn elftal. Er is geen beter team dan Real Madrid.”

Guardiola kijkt uit naar de return over een week in Beieren. “We hebben slechts met een doelpunt verschil verloren. We moeten er nu twee of drie scoren en zullen gaan zien hoe we dat gaan doen”, besluit de trainer, uitkijkend naar volgende week dinsdag.