[WK Snooker] Hawkins, Trump, Fu en Allen naar ronde twee

De geplaatste spelers Barry Hawkins, Judd Trump, Marco Fu en Mark Allen hebben zich allemaal geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker. 

Hawkins en Allen hadden geen problemen met respectievelijk David Gilbert en Michael Holt. Het werd in beide partijen 10-4. Trump haalde met zeer matig spel de tweede ronde. Hij won van Tom Ford met 10-8. Trump laat al het hele jaar matig spel zien en dat was ook het geval. Hij haalde wel de tweede ronde. 

De partij tussen Fu en Martin Gould was een hoogstaande partij. Zo werd vrijwel elk frame in niet meer dan vijf beurten afgewerkt. Fu had vijf breaks van meer dan tachtig punten. Ook Gould pakte vier frames met 63, 92, 69 en 69. Het was de speler uit Hong Kong die met 10-7 Gould versloeg. 

De nummer één van de wereld Neil Robertson speelt tegen Robbie Williams. Het staat halverwege de partij 7-2. Met dezelfde tussenstand heeft Domonic Dale een voorsprong genomen op Mark Davis. Het zijn de laatste partijen uit de eerste ronde en worden op donderdag uitgespeeld. 

Vanavond zal ook Ronnie O'Sullivan weer aantreden. Hij speelt in de tweede ronde tegen Joe Perry. Ook Ali Carter en Mark Selby gaan spelen voor een plek bij de laatste acht. 

Uitslagen/tussenstanden woensdag 23 april 

Naam Naam Score/stand
Barry Hawkins David Gilbert 10-4
Judd Trump Tom Ford 10-8
Marco Fu Martin Gould 10-7
Neil Robertson Robbie Williams 7-2
Mark Davis Domonic Dale 2-7
Mark Allen Michael Holt 10-4

Programma donderdag 24 april 

Sessie Tijd Naam Naam
Laatste sessie 14.00 Mark David Dominic Dale
Eerste sessie 14.00 Mark Selby Ali Carter
Laatste sessie 20.00 Neil Robertson Robbie Williams
Eerste sessie 20.00 Ronnie O'Sullivan Joe Perry