Feyenoord vindt besluit Ajax over fans curieus

Feyenoord vindt het besluit van Ajax om de komende drie jaar geen Ajax-supporters toe te laten tot de Kuip 'curieus'. Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdamse club donderdag gezegd tegen RTV Rijnmond. De Amsterdammers namen het besluit woensdag vanwege de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale van zondag.

De club kan zich wel wat voorstellen bij de beslissing van Ajax, maar vindt het besluit desondanks vreemd. "Ajax denkt dat het kennelijk nog steeds niet verantwoord is om supporters van beide clubs toe te laten bij de wedstrijden", aldus de woordvoerder. "Het is echter wel een curieus besluit, omdat de ongeregeldheden van zondag niets te maken hebben gehad met de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord."

In Rotterdam zijn ze dan ook nog niet zover om supporters van Feyenoord omgekeerd ook de toegang tot de Arena te ontzeggen. "Daar gaan we de komende weken over praten met de lokale veiligheidsdriehoek, een afvaardiging van de supporters en de gemeente. We hebben elkaar nog niet gesproken sinds het nieuws woensdag naar buiten is gekomen."

Feyenoord neemt dus de tijd voordat het een beslissing neemt. De zegsman wil daarmee echter niet zeggen dat het besluit van Ajax overhaast is. "Je weet niet welke druk er op dit moment op die club wordt uitgeoefend. Nogmaals, we hebben er begrip voor, maar voor ons is relevanter of onze supporters daar nog wel heen kunnen. Dat staat wat ons betreft nog steeds open." Hij zegt dat in de 'ideale situatie' fans van beide kanten de klassieker kunnen bezoeken. "Maar in dat proces bevinden we ons nu helaas niet."

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb laat de deur voor Ajax-supporters om een bezoek te brengen aan de Kuip voorlopig op een kier staan. Hij liet woensdagavond weten aan de NOS dat wat hem betreft alle opties nog openliggen en dat nog niets vaststaat.