[NBA] Miami wint ook tweede duel in play-offs

De basketballers van Miami Heat hebben ook hun tweede partij in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Charlotte Bobcats werd in Florida met 101-97 verslagen. Miami heeft nog twee overwinningen nodig om de volgende ronde te bereiken.

Sterspeler LeBron James nam 32 punten en acht assists voor zijn rekening. Chris Bosh maakte twintig punten. Miami is de kampioen van de afgelopen twee seizoenen en eindigde in de reguliere competitie achter Indiana Pacers op de tweede plaats.

Ook Portland Trail Blazers nam een 2-0 voorsprong in de best-of-sevenserie. Uit bij Houston Rockets werd een 112-105 overwinning geboekt. LaMarcus Aldridge wist opnieuw alle ogen op zich gericht. De speler maakte 43 punten, na in de eerste wedstrijd al 46 punten te hebben gescoord. James was in 2009 de laatste speler die in twee opeenvolgende play-offduels minimaal veertig punten maakte.

Dallas Mavericks zegevierde met 113-92 bij San Antonio Spurs en bracht de stand daarmee in evenwicht. Beide ploegen hebben nu een wedstrijd gewonnen.