[EK Judo] Mooren, Salminen en C. Grol direct uitgeschakeld

Op de openingsdag van de Europese kampioenschappen judo komen drie Nederlanders in actie. Jeroen Mooren en Mikos Salminen komen uit in de klasse tot zestig kilogram. Carla Grol, het zusje van Henk, is actief in de klasse tot 57 kilogram. FOK!sport houdt je op de hoogte van de prestaties van de Nederlanders.

Mooren kwam als eerste op de mat. Hij nam het op tegen de Rus Beslan Mudranov. Mooren stond na 45 seconden met een waza-ari achter. Één minuut later werd Mooren opniuw op zijn zij gegooid door de Europees kampioen van 2012 en het toernooi van Mooren zit erop.

Update 12.05 uur

Ook voor Salminen is de eerste ronde het eindstation. In een tactisch duel kwamen er geen punten op het bord. Salminen liep wel tegen twee straffen aan en verloor daardoor de wedstrijd.

Update 13.50 uur

Ook voor Carla Grol houdt het toernooi na één partij op. Ze verloor met 3-1 op straffen van de Russin Irina Zubludina. In de wedstrijd werden er zelf geen punten gescoord.

Daarmee zijn alle Nederlanders uitgeschakeld. Vrijdag zullen Anicka van Emden (-63 kg), Kim Polling (-70 kg) en Dex Elmont (-73 kg) de tatami betreden.