Beachvolleyballers naar knock-outfase Fuzhou

Beide Nederlandse mannenduo's zijn er bij de Fuzhou Open in geslaagd zich te plaatsen voor de knock-outfase. Alexander Brouwer en Michiel van Dorsten deden dat woensdag met twee overwinningen al, terwijl Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst zich donderdag bij de laatste 24 voegden.

Brouwer en Van Dorsten slaagden er niet in een vuist te maken tegen de Braziliaanse toppers Emanuel Rego en Pedro Salgado. De als vierde geplaatste Zuid-Amerikanen wonnen met 21-16, 21-15 en zijn het enige koppel dat zonder setverlies uit de groepsfase komt.

Stiekema en Varenhorst verloren weliswaar van het Letse topduo Alexandrs Samoilovs en Janis Smedins (5), dankzij hun twee overwinningen op de eerste dag mogen ze als nummers twee naar de volgende ronde. Tegen de Letten werd het 21-17, 21-16.

In de eerste ronde van de knock-outfase spelen Brouwer en Van Dorsten vrijdag tegen het als 23e geplaatste Tsjechische duo Kubala/Dumek. Bij winst komen ze tegenover qualifiers Salvetti/Daguerre uit Frankrijk, die overtuigend hun groep wonnen.

Stiekema en Varenhorst nemen het op tegen de Oostenrijkers Winter/Petutschnig, als 22e geplaatst in China. Als ze winnen spelen ze in de tweede ronde tegen Plavins/Solovejs (18) uit Letland, die in de groep verrassend afrekenden met de Amerikaanse wereldtoppers Dallhauser/Rosenthal.