Sturridge fit voor topper tegen Chelsea

Daniel Sturridge verwacht zondag gewoon te kunnen spelen in de topper in de Premier League tegen Chelsea. De aanvaller van Liverpool is zo goed als hersteld van een hamstringblessure die hem vorige week tegen Norwich City nog aan de kant hield. "Hopelijk keer ik dit weekeinde weer terug. Het is nog wel even afwachten of de trainer me ook direct opstelt", vertelde hij aan Sky Sports.

Sturridge, die bij de Engelse koploper een succesvol aanvalsduo vormt met Luis Suarez, kwam dit seizoen in 24 wedstrijden al tot twintig goals Eerder stond hij drie jaar onder contract bij Chelsea. "Ik heb nog altijd respect voor mijn oude club", antwoordde hij op de vraag hoe hij een doelpunt in de topper zou vieren. "Maar als ik in de laatste minuut scoor, word ik echt wel gek."

Liverpool kan zondag een enorme stap zetten richting de eerste landstitel in 24 jaar. Bij een zege wordt een beslissende kloof geslagen met Chelsea, terwijl ook Manchester City al op een behoorlijke achterstand staat.

Chelsea-trainer José Mourinho liet al doorschemeren weinig vertrouwen meer te hebben in de titel en te overwegen om tegen Liverpool niet zijn sterkste elftal op te stellen. De Portugees wil belangrijke spelers rust gunnen met het oog op de return volgende week tegen Atletico Madrid in de halve finale van de Champions League.