Sky maakt ploeg Giro bekend

Team Sky heeft het team bekendgemaakt waarmee ze naar de Giro d'Italia zullen afreizen. Dat valt donderdag te lezen op de site van de Britse ploeg. Er lijkt geen echte klassementsrenner mee te gaan naar de eerste grote ronde van het jaar, die op 9 mei start met een ploegentijdrit in het Noord-Ierse Belfast.

De eerste van de negen namen is de Noor Edvald Boasson Hagen. Hij maakte in 2009 zijn debuut in de Giro en won gelijk een etappe. De Italiaan Dario Cataldo werd in 2011 en 2012 twaalfde in Italië. De Ier Philip Deignan staat voor de vierde keer aan de start van de Giro. In 2009 werd hij negende in de Vuelta a España.

Ook Bernhard Eisel (Oostenrijk), Pete Kennaugh (Groot-Brittannië), Salvator Puccio (Italië) en de Wit-Rus Kanstantin Siutsou zullen aan het vertrek verschijnen. De twintigjarige Colombiaan Sebastián Henao zal zijn debuut maken in een grote ronde, terwijl sprinter Ben Swift de lijst compleet maakt. De Brit maakt dit jaar een goede indruk met onder meer een zege in de Ronde van het Baskenland.