Grasmat Feyenoord beste van de Eredivisie

De grasmat van Feyenoord is de beste van de Eredivisie. Dat blijkt uit de verkiezing van de Vereniging van Contractspelers (VVCS). Voorzitter Danny Hesp reikte donderdag in de Kuip de prijs uit aan het team dat verantwoordelijk is voor het veld.

De aanvoerders beoordelen het hele seizoen door de velden van de tegenstanders en geven daar een cijfer voor. Feyenoord is met twee duels voor de boeg niet meer in te halen. Op een schaal van vijf krijgen de Rotterdammers gemiddeld een 4,3. Een beoordeling van vier geldt als zeer goed, een beoordeling van vijf als uitmuntend.

Het veld van de Rotterdammers kwam vorige week zondag in het nieuws doordat fans van Ajax het vernielden. De fanatieke aanhang van de Amsterdammers gooide in de bekerfinale tegen PEC Zwolle vuurwerk op het veld, waardoor gaten in het gras ontstonden."Ik hoop nooit meer zoiets mee te maken", zegt grasmeester Erwin Beltman op de website van Feyenoord.

De afgelopen dagen was Beltman met zijn team druk om de dode plekken te repareren. "Op alle plekken die verschroeid waren groeit nu weer gras. Alle kuilen zullen aanstaande zondag bij de wedstrijd tegen Cambuur verdwenen zijn en op televisie zul je niets meer zien van deze plekken."