Amsterdam: "EK 2020 levert tot 75 miljoen op"

Het Europees kampioenschap van 2020 kan de stad Amsterdam en haar omgeving 50 tot 75 miljoen euro op gaan leveren, zo meldt sportwethouder Eric van der Burg. De Nederlandse hoofstad heeft zich kandidaat gesteld voor het toernooi en hoort op 19 september of het tot de gelukkige speelsteden behoort.

Het EK van 2020 is bijzonder, omdat er 24 landen meedoen en het toernooi in dertien speelsteden in verschillende landen afgewerkt zal worden. De UEFA wil de speelsteden zoveel mogelijk over Europa verspreiden en Nederland zet hiervoor de Amsterdam ArenA in. Om meer kans te hebben wil dit stadion uit gaan breiden tot een capaciteit van 55.000 tot 56.000 toeschouwers.

Er wordt verwacht dat er ongeveer 32 speelsteden zich kandidaat stellen. Grootste concurrent voor Nederland lijkt België te worden dat een vernieuwd stadion in Brussel in lijkt te zetten als troefkaart. Mocht echter de ArenA uitgekozen worden dan mikt de KNVB op twee groepswedstrijden van het Nederlands elftal, nog een andere groepswedstrijd en een kwartfinale.