Badmintonner Pang naar kwartfinale EK

Badmintonner Eric Pang heeft donderdag de kwartfinale van het EK in Kazan bereikt. In Rusland was de als zesde geplaatste Nederlander in drie games te sterk voor de Spanjaard Pablo Abián: 16-21, 21-13, 21-14. Pang treft bij de laatste acht de thuisspelende Vladimir Ivanov.

In het vrouwendubbelspel bereikten de duo's Eefje Muskens en Selena Piek (2) en Samantha Barning en Iris Tabeling de kwartfinale. Muskens en Piek hadden in de eerste ronde een bye en waren in de tweede omloop met 21-11, 21-10 ruim beter dan de Duitsers Isabel Herttrich en Carla Nelte.

Barning en Tabeling kwamen in de eerste ronde ook niet in actie. Zij hadden een walk-over na de afmelding van hun tegenstander. In de tweede ronde stonden ze slechts veertien minuten op de baan. De Griekse vrouwen Panagiota Dimitra Aslanidou en Irina Trenta werden met 21-1, 21-5 van de baan geveegd.

Gabriela en Stefani Stoeva uit Bulgarije zijn de volgende opponenten van Muskens en Piek. Barning en Tabeling nemen het op tegen het Schots-Bulgaarse duo Imogen Bankier en Petya Nedelcheva (4).

De mannenduo's Ruud Bosch en Koen Ridder en Jacco Arends en Jelle Maas sneuvelden in de tweede ronde. Bosch en Ridder bleken niet opgewassen tegen de Engelsen Chris Adcock en Andrew Ellis (2): 25-23, 12-21, 18-21. Voor Arends en Maas viel het doek tegen de Duitsers Michael Fuchs en Johannes Schöttler: 18-21, 15-21.