Nienhuis lang absent door spierscheuring

Leonard Nienhuis moet naar verwachting een punt achter het huidige seizoen zetten. De doelman kampt met een zware blessure. Cambuur raakte Nienhuis vorige week kwijt in de confrontatie tegen Vitesse. De club uit Leeuwarden won de wedstrijd verrassend met 4-3, maar raakte de vaste kracht onder de lat kwijt. Nader onderzoek wijst uit dat hij een scheurtje in een spier van zijn bovenbeen heeft opgelopen.

Nienhuis hoeft zich waarschijnlijk niet meer op te maken voor de twee laatste wedstrijden van het seizoen. Harm Zeinstra is zijn beoogde vervanger onder de lat van Cambuur. De reservekeeper neemt de honneurs vermoedelijk waar tegen Feyenoord en ADO Den Haag.

Voor Cambuur kon het seizoen na de wedstrijd tegen Vitesse niet meer stuk. Lijfsbehoud werd verzekerd, ondanks het tussentijdse vertrek van 'succestrainer' Dwight Lodeweges. De promovendus weet nu al dat het ook komend seizoen in de Eredivisie uitkomt.

Nienhuis had een groot aandeel in het lijfsbehoud van Cambuur. De sluitpost hield zijn ploeg regelmatig met knappe reddingen op de been. Aan het begin van vorig seizoen maakte hij de definitieve overstap van FC Groningen naar Cambuur. Hij kwam eerst een seizoen op huurbasis uit voor de ambitieuze Friezen.