Overtoom blijft hopen op WK

Willie Overtoom komt niet meer in de plannen voor bij AZ, maar hoopt wel met Kameroen op het WK voetbal te mogen spelen. Kameroen verschijnt deze zomer in Brazilië ten tonele op het wereldkampioenschap.

Overtoom hoopt tot de selectie te behoren, al maakt hij realistisch gezien weinig kans. Bij AZ zit hij vaker op de tribune dan hem lief is. Trainer Dick Advocaat heeft weinig vertrouwen in de oud-speler van Heracles Almelo.

"Als je reëel bent, wordt een nieuwe kans heel lastig", zegt Overtoom tegen Voetbal International. "Bij AZ speel ik momenteel niet. Aan de andere kant ben ik de enige aanvallende middenvelder. Verder heb je in de selectie alleen maar controlerende spelers, nu wordt Alex Song soms geposteerd als nummer 10."

Overtoom kwam tot dusver tot drie interlands voor de nationale ploeg van Kameroen. Daar zouden er in de zomer een paar bij moeten komen. Volgens de middenvelder heeft Kameroen het in zich om voor een stunt te zorgen op het aankomende WK. "De kern van Kameroen telt meer spelers die op hoog niveau voetballen."

De international kwam met heel andere ideeën naar Alkmaar. Na jarenlang als vaste waarde bij Heracles Almelo besloot hij een stap hogerop te zetten. Onder Advocaat is hij echter compleet buiten beeld geraakt. In de zomer kan hij zich mogelijk opmaken voor een transfer.