Brama mikt op het buitenland

Wout Brama houdt het na dit seizoen mogelijk voor gezien in de Eredivisie. De middenvelder hoopt het ruime sop te kiezen. Door een langdurige blessure is Brama's seizoen bij FC Twente niet helemaal van de grond gekomen. Hij speelde tot dusver dit seizoen pas vier competitieduels voor de club uit Enschede, waarvan hij normaal gesproken aanvoerder is.

Hoewel hij weinig tijd heeft om te bewijzen dat hij terug is op zijn oude niveau, ziet Brama zichzelf volgend seizoen in het shirt van een buitenlandse club spelen. Een langgekoesterde wens zou uitkomen, wanneer hij een transfer naar het buitenland verdient.

"Ik zou me er absoluut niet voor schamen de rest van mijn carrière hier te spelen, want dit is een prima club. Maar ik heb al een paar jaar het gevoel dat ik verder wil kijken", vertelt Brama in gesprek met Voetbal International. "Dat verlangen is er nog altijd. Zonder die blessure was ik vorige zomer waarschijnlijk al vertrokken."

De 27-jarige captain wacht rustig af wat er op zijn pad komt. In de Eredivisie zal hij volgend seizoen in ieder geval geen andere club dienen dan Twente. Brama is een kind van de club en is niet van zins om zijn jeugdliefde naar de kroon te steken.

"Binnenkort ga ik met mijn zaakwaarnemer alle opties bespreken. Als ik vertrek, moet ik het gevoel hebben dat ik aan spelen toekomt, het moet niveau hebben en financieel aantrekkelijk zijn. Ik ga niet voor elke willekeurige club weg. Daarvoor is FC Twente mij te dierbaar."