Halep verliest in tweede ronde Stuttgart

Simona Halep is donderdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Stuttgart uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Roemeense ging met 7-5 en 7-6 (4) onderuit tegen Svetlana Kuznetsova. De Russische, de nummer 28 van de wereld, treft in de kwartfinale de Servische Ana Ivanovic (9), die Julia Görges versloeg met 1-6, 6-2 en 6-3.

Agnieszka Radwanska, de nummer één van de plaatsingslijst, neemt het bij de laatste acht op tegen Maria Sharapova, die de laatste twee jaar de titel pakte op het Duitse gravel. De Poolse was Roberta Vinci de baas met 6-3 en 6-2. Sharapova (6) rekende af met landgenote Anastasia Pavlyuchenkova: 6-4 en 6-3.

Naast Görges strandde nog een andere thuisfavoriet. Angelique Kerber, als vierde geplaatst, dolf het onderspit tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro met 7-5 en 6-4. De volgende tegenstander van Navarro is de Italiaanse Sara Errani, die zich ontdeed van Kaia Kanepi met 6-3 en 6-3.

Jelena Jankovic won met 1-6, 6-2 en 6-3 van Flavia Pennetta. De Servische (5) wacht nu een ontmoeting met Alisa Kleybanova uit Rusland. Kleybanova schakelde een dag eerder verrassend de als derde geplaatste Petra Kvitova uit Tsjechië uit met 6-2 en 7-6 (3).