Eén beachvolleyduo naar halve finale

Beide Nederlandse beachvolleyduo's bij de mannen hebben zich op het Fuzhou Open geplaatst bij de laatste zestien. Dat deden door overtuigend te winnen in hun wedstrijd in de eerste knock-outronde. 

Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst rekenden met 21-15, 21-13 binnen een half uur af met de Oostenrijkers Winter/Petutschnig (22). Het als twaalfde geplaatste Nederlandse koppel neemt het in de achtste finale vrijdagochtend op tegen Plavins/Solovejs uit Letland, de nummers achttien van de plaatsingslijst.

Gelegenheidsduo Alexander Brouwer en Michiel van Dorsten, beiden hebben een geblesseerde partner, wonnen met 21-16, 21-18 zonder al te veel moeite van Kubala/Dumek uit Tsjechië (23). De Nederlanders, als dertiende geplaatst in China, spelen in de achtste finales tegen Salvetti/Daguere (30). De Fransen qualifiers wisten verrassend hun poule te winnen.

Update 7.47 uur

Stiekema en Varenhorst hebben met speels gemak de kwartfinale bereikt. Tegen Plavins/Solovejs werden een aantal punten te makkelijk weggegeven, maar over de hele wedstrijd waren de Nederlanders een maat te groot voor de Letten. Het werd 21-18, 21-17 voor het Nederlandse duo. 

De twee zullen spelen tegen het Zwitserse duo van Jonas Kissling en Mats Kovatsch. Het als 26e geplaatste duo won eerder op de dag van hun zieke landgenoten Gabathuler/Gerson.

Update 8.58 uur

Ook Brouwer en Van Dorsten zijn simpel doorgedrongen tot de kwartfinale. De als dertiende geplaatste Nederlanders hadden met 21-11, 21-17 geen kind aan de Fransen Salvetti/Daguerre, die eerder in het toernooi verrassend goed presteerden. Brouwer en Van Dorsten spelen in de kwartfinale tegen Paolo Nicolai en Daniele Lupo (7). De Italianen schakelden daarvoor met moeite de Qatarese Brazilianen Santos/Pereira uit.

Update 13.39 uur

Voor Brouwer en Van Dorsten zit het toernooi erop. De wereldkampioen en zijn gelegenheidspartner wonnen tegen Nicolai/Lupo nog wel de eerste set met 21-18. Daarna liep het echter niet geod genoeg meer. De tweede set ging met 15-21 naar de Italianen, de derde met 11-15.

Stiekema en Varenhorst konden zich wel plaatsen voor de halve finale. Ook in hun derde wedstrijd van de dag ging het opvallend simpel. Dit keer moesten Kissling en Kovatsch eraan geloven. Met 21-15, 21-17 was de klus in iets meer dan een half uur geklaard. In de halve finale wachten zaterdag Nicolai en Lupo.