Scolari maakt eerste WK-namen 'Seleção' bekend

De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft de eerste acht namen van zijn WK-selectie bekend gemaakt. Dat deed hij tijdens een persconferentie in São Paulo. De volledige lijst van 23 spelers zal op 7 mei in Rio de Janeiro bekend gemaakt worden door Felipão.

De acht geselecteerde spelers zijn keeper Julio César van Toronto FC, verdedigers David Luiz (Chelsea) en Thiago Silva (Paris Saint-Germain), middenvelders Ramires, Willian, Oscar (allen Chelsea) en Paulinho (Tottenham) en aanvaller Fred van Fluminense.

Felipão noemde daarnaast Julio César, Thiago Silva, David Luiz en Fred als mogelijke aanvoerders van de Seleção. De coach heeft verder al wel in zijn hoofd wie hij nog meer wil selecteren, maar die lijst houdt hij nog even geheim. 

"Er kan nog veel gebeuren, zoals Henrique (Napoli) die een auto-ongeluk heeft gehad. Daarom wil ik nog even wachten. Mijn assistent, de president van de bond en zelfs mijn vrouw hebben de lijst nog niet te horen gekregen. Ik kan echter wel zeggen dat het geen grote verrassingen op gaat leveren", besloot Scolari.